Remedii naturiste

Despre alergii

 

Tipuri de alergii:

Alergiile sunt de multe feluri.

 

Alergii la mancare

Alergiile la mancare afecteaza aproximativ 4-6% dintre copii si circa 4% dintre adulti.

 

Alergii la praf

 Oamenii chinuiti de alergia la praf sunt familiarizati cu stranutul, dar acesta nu este singurul simptom deranjant.

 

 Alergii la intepaturi de insecte

 Intepaturile urmatoarelor insecte pot cauza alergii: viespi, tauni, albine, paianjeni, in urma injectarii veninului in piele.

 

Alergii la animale de companie

 Alergiile la animale de companie sunt cauza a numeroase simptome persistente: lacrimare, stranut, mancarimi de ochi si nas.

 

Alergii la medicamente

 Aparitia unei eruptii cutatate, urticarie sau greutate de a respira ulterios administrarii de medicamente poate indica o alergie la acestea.

 

Rinite alergice 

Persoanele care stranuta mult, au nasul infundat sau incarcat cu mucozitati, lacrimeaza, au mancarimi in zona ochilor si a gurii, sunt suspecti de rinita alergica. 

 

Alergii la latex

 Reactiile alergice la latex pot fi foarte grave si in cazuri chiar fatale.

 

Alergii la mucegai

Alergiile la mucegai pot degenera in unele cazuri in astm.

  

Alergii la gandaci

 Unii oameni prezinta simtptome similare alergiei atunci cand sunt in preajma gandacilor.

 

 

Alergiile de primavara sunt o realitate extrem de neplacuta pentru multi oameni care au nesansa de a suferi de aceasta afectiune.

Primavara ar trebui sa fie anotimpul renasterii naturii, acea perioada minunata cand vremea se incalzeste si totul infloreste, dar pentru acesti ghinionisti, acest anotimp reprezinta doar debutul unor simptome extrem de neplacute: stranut, mancarimi de nas, rinoree, congestie nazala.

Simptomele alergiei pot sa dureze toata vara, in functie de alergenul la care persoana respectiva este sensibila: polen, mucegai, iarba.

In ultimii ani numarul alergiilor de tot felul a crescut in mod semnificativ si cu toate ca aceste afectiuni, in majoritatea cazurilor, nu pun in pericol viata pacientului, simptomele sunt extrem de neplacute si nu pot fi ignorate, necesitant tratament cu corticosteroizi si decongestionante.

 

Predispozitia catre alergie

Specialistii sustin ca acesti pacienti mostenesc de la parintii lor o oarecare predispozitie catre alergii. In momentul in care organismul este expus la un alergen la care este sensibil, se declanseaza reactia sistemului imunitar prin intermediul imunoglobulinelor localizate la nivelul ochilor, nasului, plamanilor si pielii. Data viitoare cand pacientul vine in contact cu respectivul alergen, organismul reactioneaza prin producerea de histamine, producandu-se astfel reactia alergica.

 

Cauzele alergiilor

Inainte de a trece la tratarea alergiei este necesara identificarea cauzei simptomelor. In cazul in care pacientul se incadreaza in zona de risc datorita istoricul familial, este indicat sa se faca un test la nivelul pielii, pana la debutul sezonului alergiilor. Este indicata luarea masurilor inainte de declansarea simptomelor, mai ales ca efectuarea testului la nivelul pielii, poate agrava simptomele alergiei daca acestea deja au aparut.

Nu uitati ca alergiile pot fi cauzate de o gama variata de factori care nu tin neaparat de vecinatatea imediata. In sezonul alergiilor, pacientii pot deveni mai sensibili la alergiile la mancare, in acest caz fiind esentiala impunerea unei diete anti inflamatoare. Acest lucru nu inseamna ca solutia consta in eliminarea unor produse din dieta personala, actiunile de acest fel trebuie sa fie facute sub supravegherea medicului specialist ca sa monitorizeze si sa ofere cel mai bun tratament in cazul alergiilor.