medicamente- plante.ro

Despre alergii

 

Alergiile de primavara sunt o realitate extrem de neplacuta pentru multi oameni care au nesansa de a suferi de aceasta afectiune.

Primavara ar trebui sa fie anotimpul renasterii naturii, acea perioada minunata cand vremea se incalzeste si totul infloreste, dar pentru acesti ghinionisti, acest anotimp reprezinta doar debutul unor simptome extrem de neplacute: stranut, mancarimi de nas, rinoree, congestie nazala.

Simptomele alergiei pot sa dureze toata vara, in functie de alergenul la care persoana respectiva este sensibila: polen, mucegai, iarba.

In ultimii ani numarul alergiilor de tot felul a crescut in mod semnificativ si cu toate ca aceste afectiuni, in majoritatea cazurilor, nu pun in pericol viata pacientului, simptomele sunt extrem de neplacute si nu pot fi ignorate, necesitant tratament cu corticosteroizi si decongestionante.

Predispozitia catre alergie

Specialistii sustin ca acesti pacienti mostenesc de la parintii lor o oarecare predispozitie catre alergii. In momentul in care organismul este expus la un alergen la care este sensibil, se declanseaza reactia sistemului imunitar prin intermediul imunoglobulinelor localizate la nivelul ochilor, nasului, plamanilor si pielii. Data viitoare cand pacientul vine in contact cu respectivul alergen, organismul reactioneaza prin producerea de histamine, producandu-se astfel reactia alergica.

Cauzele alergiilor

Inainte de a trece la tratarea alergiei este necesara identificarea cauzei simptomelor. In cazul in care pacientul se incadreaza in zona de risc datorita istoricul familial, este indicat sa se faca un test la nivelul pielii, pana la debutul sezonului alergiilor. Este indicata luarea masurilor inainte de declansarea simptomelor, mai ales ca efectuarea testului la nivelul pielii, poate agrava simptomele alergiei daca acestea deja au aparut.

Nu uitati ca alergiile pot fi cauzate de o gama variata de factori care nu tin neaparat de vecinatatea imediata. In sezonul alergiilor, pacientii pot deveni mai sensibili la alergiile la mancare, in acest caz fiind esentiala impunerea unei diete anti inflamatoare. Acest lucru nu inseamna ca solutia consta in eliminarea unor produse din dieta personala, actiunile de acest fel trebuie sa fie facute sub supravegherea medicului specialist ca sa monitorizeze si sa ofere cel mai bun tratament in cazul alergiilor.