Remedii naturiste

 

Antioxidantii, prietenii sanatatii tale

 

Ce sunt radicalii liberi ?

Radicali liberi ataca organismul uman atat din interior cat si din exterior. Radicalii liberi din mediul inconjurator sunt produsi de oameni si de activitatile generate de acestia: poluarea, fumul de tigara etc. In urma acestor activitati rezulta oxidanti care afecteaza sanatatea oamenilor, fiind responsabili pentru slabirea organismului si aparitia a numeroase boli grave printre care se numara: cancerul, bolile plamanilor sau slabirea sistemului imunitar si chiar accelerarea procesului de imbatranire.

Odata patrunsi in organism, radicalii liberi lanseaza un atac distructiv asupra membranei celulare, producand-i leziuni, in unele cazuri distrugand pur si simplu celulele. Nocivitatea radicalilor liberi rezulta si din virulenta atacurilor acestora, pentru ca oxidantii actioneaza repetat asupra membranei celulare.

 

Radicali liberi produsi de organism

Nu toti radicalii liberi provin din mediul inconjurator, unii sunt fabricati chiar de organismul uman ca reziduu in urma arderilor produse in cadrul metabolismului. Producerea de energie in corpul uman duce la eliberarea de radicali liberi.

 

Ce sunt antoxidantii naturali?

Antioxidantii sunt compusi naturali, enzime si elemente nutritive care atenueaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi prin neutralizarea moleculelor de oxigen instabile, impiedicand astfel distrugerea celulelor. Cu ajutorul acestor compusi, printre care si coenzima Q10, sistemul imunitar reuseste sa reduca efectele negative produse in urma oxidarii din organism, de infectii sau substante toxice.

Pentru a face fata solicitarilor multiple provocate de radicalii liberi, sistemul imunitar are nevoie de o nutritie corecta si completa, care sa contina elementele nutritive eficiente impotriva oxidantilor.

Vitaminele A, B, C , E si coenzima Q10 contin excelente elemente antioxidante.