Artrita reumatoidă-simptome și tratament

Ce este artrita reumatoidă? Artrita reumatoidă este o boală cronică care se manifestă ca inflamație a articulațiilor, umflarea acestora, apariția durerii severe, rigiditatea și pierderea funcționalității articulare. În plus față de articulații, reuma poate prinde și alte părți ale corpului. Boala poate fi mai ușoară (mai puțin de 5% din cazuri) și mai severă (medicamentele nu ajută și cel mai adesea duc la dizabilități).

Pentru a păstra funcția articulațiilor și un rezultat pozitiv al bolii, este foarte important să se utilizeze TCS. “terapia de bază” care tratează chiar cauza reumatismului. Utilizarea numai a terapiei simptomatice în timp duce la deteriorarea ireversibilă a articulațiilor.

Când apare artrita reumatoidă?

Artrita reumatoidă afectează aproximativ 1% din populația lumii. Este de două până la trei ori mai frecventă la femei decât la bărbați și între 25 și 50 de ani. În 70% din cazuri, este însoțită de durere severă, iar la 15-20% dintre pacienți duce la dizabilitate delimitată sau completă.

Care sunt cauzele artritei reumatoide?

Artrita reumatoidă este clasificată ca o boală autoimună (o tulburare a sistemului imunitar). Cauza exactă a bolii este necunoscută chiar și astăzi, dar numeroase studii indică diverși factori care măresc sensibilitatea și probabilitatea bolii în sine. Artrita reumatoidă nu este transmisă genetic.

Care sunt simptomele artritei reumatoide?

Simptomele la început nu sunt recunoscute: boala este cea mai pronunțată sub formă de stare de rău, transpirație crescută, apetit scăzut și tulburări de ritm de somn. Aceste simptome generale nu sunt semne clare de artrită și pot indica simptome ale altor boli. Cu toate acestea, unul dintre cele mai evidente simptome este inflamația simetrică a articulațiilor.

După primele simptome, apar primele semne caracteristice, recunoscute ale bolii. Unul dintre aceste semne este rigiditatea dimineții în articulații, ceea ce face ca pacientul să fie cel mai intens pe articulațiile degetelor. La scurt timp după rigiditatea dimineții, apare durerea, care este inițial prezentă doar ocazional, iar mai târziu devine permanentă. În stadiile incipiente ale bolii, inflamația articulațiilor predomină, astfel încât accentul principal se pune pe prevenirea deteriorării ulterioare.

În stadiul de mijloc timpuriu, există dificultăți în mișcare, distrofie musculară, adică distrofie musculară. modificări ale țesuturilor moi; inflamația tendoanelor. După 3-4 focare aleatorii puternice, devine regulat, http://medicamente-plante.ro/artrovex-mijloace-pentru-reducerea-durerii-musculare-si-articulare/ care este cel mai adesea tratat chirurgical. La sfârșitul etapei de mijloc este dominată de distrugerea articulațiilor. În această perioadă, pacientul nu este capabil să aibă grijă de el însuși. Razele X arată clar leziuni mari la nivelul pieptului și articulațiilor, deformare avansată a articulațiilor, distrofie musculară și deformare a țesuturilor moi. Ultima etapă distructivă se caracterizează prin deformarea completă a sistemului osos al pacientului, care este adesea legat de un pat sau scaun cu rotile datorită fuziunii cartilajului și a oaselor.

Diagnosticul artritei reumatoide

Bolile autoimune includ apariția autoanticorpilor în sânge, dar este important să subliniem faptul că apariția anumitor substanțe în sânge (de exemplu, în sânge). în sine, nu indică în mod direct o boală autoimună odn. contrainformații la artrita reumatoidă.

Asta, de exemplu. rheumafaktor persoană (RF) pozitiv, nu înseamnă că el suferă de artrită reumatoidă. În majoritatea testelor de laborator imunologice, rezultatele pot fi luate în considerare numai în combinație cu cunoașterea imaginii clinice, de exemplu. o valoare negativă a reumafactorului nu înseamnă absența artritei reumatoide (RA), în timp ce o valoare pozitivă poate fi un semn al unui număr de alte boli inflamatorii. Pentru a detecta bolile autoimune, precum și artrita reumatoidă, pe lângă rezultatele de laborator, există și TCS. criterii de diagnostic sau de clasificare.

Identificarea artritei reumatoide este încă efectuată astăzi de Colegiul American de Reumatologie (“criteriile Arc”), acoperind următoarele:

  • Rigiditatea dimineața a articulațiilor
  • Deteriorarea mâinilor
  • Inflamație articulară simetrică
  • Noduri reumatice
  • Reumafactor în sânge (în funcție de acest factor, este imposibil de a face un diagnostic clar, deoarece unele medicamente pot provoca apariția reumatice factor, și chiar 5% din oameni au de obicei reumatismale factor în sânge)
  • Semne clare de raze x

Boala atacă cel mai mult sistemele locomotorii și aceasta este în primul rând articulațiile. Cele mai multe dintre ele afectează articulațiile mici, care în cele din urmă devin umflate, apoi se răspândesc în articulații mari și fac acest lucru la genunchi, coate și umeri. Articulațiile afectate sunt lărgite și deformate rapid. În plus față de articulații, pot apărea modificări și în alte organe și sisteme organice. Nodulii apar pe piele, care sunt deosebit de pronunțați la persoanele care prezintă o imagine clinică mai severă. Dintre organele interne, cele mai pronunțate modificări apar în inimă și plămâni.

Tratament

Potrivit unui medic expert, cea mai importantă prevenire este artrita reumatoidă și / sau tratamentul cauzelor sale. Dacă tratamentul cauzei nu este posibil, aceasta continuă să reducă și să trateze simptomele. Pentru ca tratamentul să aibă succes, este foarte important să se detecteze boala într-un stadiu incipient de dezvoltare (în primele trei luni), precum și protecția timpurie a articulațiilor. În această perioadă, puteți stabili dacă este o formă benignă sau agresivă. În stadiul inițial-înainte de efectuarea diagnosticului final-pacientului i se administrează medicamente nesteroidiene pentru a reduce Gorenje.

Boala poate fi caracterizată ca activă atunci când chiar și în plus față de terapia cu prednisol 10 mg / zi, intensitatea simptomelor nu scade. După diagnosticul final – după primele șase luni-a fost prezentat debutul cu tkz. “terapia de bază”, eventual suplimentată cu injecții cu steroizi administrate direct în articulație. În medicină, “terapia de bază” se referă la utilizarea medicamentelor pentru tratarea artritei reumatoide, prin care acționează asupra cauzei bolii și nu doar asupra simptomelor.

Ca parte a terapiei de bază, se folosesc deja terapii biologice, care s-au dovedit a fi foarte delirante, pentru a reduce intensitatea simptomelor acestei boli foarte grave. Dacă pacientul nu răspunde la terapia de bază, este necesară schimbarea terapiei sau combinarea mai multor metode de bază de tratament. Boala distruge cel mai mult organismul în primii doi ani, când este necesar să se concentreze asupra reducerii inflamației și prevenirii leziunilor articulare.

În stadiul ulterior al artritei reumatoide, este cel mai important să se concentreze pe reducerea durerii, păstrarea funcției articulare și protejarea împotriva degenerării articulare. În ciuda faptului că nu există încă medicamente pentru artrită, atunci când se utilizează terapia vizată, boala poate fi controlată și poate reduce intensitatea simptomelor. În plus față de terapia medicală, sunt adesea folosite proceduri chirurgicale, care includ intervenții chirurgicale pe cot, umăr. Utilizarea acestor proceduri restabilește funcționalitatea articulațiilor și înlocuiește articulația deteriorată.

Fizioterapie: În timpul perioadei de inflamație, este foarte important să se odihnească și să se imobilizeze articulația, dar numai tratamentul etapelor individuale necesită fizioterapie de diferite tipuri și intensitate. Terapia fizică constă în principal în exerciții aplicate, în ciuda faptului că terapia fizică este extrem de eficientă, cea mai importantă regulă este că în perioadele de inflamație este strict interzisă utilizarea oricăror exerciții pentru articulații.

După oprirea inflamației acute, terapia vizează întărirea mușchilor din jurul articulațiilor, ceea ce este deosebit de remarcabil pentru articulațiile care sunt în mod constant sub sarcină grea (de exemplu, în articulații). consolidarea mușchilor feselor și șoldului, a articulației șoldului și a șoldului în articulația genunchiului.

Turmeric și artrita reumatoidă

Numeroase studii au arătat că curcumina, ca ingredient medicinal al turmericului, reduce nivelul inflamației cronice în organism și previne apariția diferitelor boli și simptome ale artritei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, turmericul este adesea folosit în produse naturale pentru tratarea artritei. Studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic turmeric experimentează mai puțină durere în articulații, spate și mușchi.