Remedii naturiste

Hemoroizi

Despre Hemoroizi

 

  • Ce sunt hemoroizii?
Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor situate la nivelul anusului sau rectului, la o adancime de aproximativ 5 cm, ca urmare a dilatarii unor mici pernite venoase.
  • Hemoroizi externi
Hemoroizii externi se gasesc in exteriorul anusului si se pot vedea la o simpla examinare. Hemoroizii externi sunt in realitate vene ingrosate si umflate, de o culoare albastruie, vizibile sub piele. Zona afectata de hemoroizi externi este dureroasa, fiind foarte sensibila.

  • Hemoroizi interni 
Hemoroizii interni se dezvolta in interiorul canalului anal si nu se pot vedea. Cel mai des intalnit simptom generat de hemoroizii interni este prezenta sangelui in fecare. 
Una din cauzele care duc la aparitia hemoroizilor interni este cresterea presiunii la care sunt supuse venele hemoroidale interne. 

  • Simptome hemoroizi 
- dureri si sangerari la defecare;
- mancarimisi dureri in zona anusului;
- sangerari si fisuri anale;
- umflaturi in zona rectala 
  • Tratament naturist hemoroizi
Alimentatia este un aspect esential in tratarea cu succes a hemoroizilor. Persoana care sufera de aceasta afectiune trebuie sa consume alimente bogate in fibre, legume, iaurt si sa bea minim doi litri de apa pe zi.
Extern se fac bai de sezut cu radacina de tataneasa, musetel, galbenele, brustur, coada calului, flori de soc, afin sau coada soricelului. Local se aplica alifie cu crema de galbenele.
Propolisul are de asemenea efect terapeutic prin efectul dezinfectant pe care il poseda. 
Ungurent pentru tratarea hemoroizilor:
In 100 de grame de untura curata de porc se amesteca 5 grame de ceara de albine, 5 lingurite de muguri de plop si 1 lingurita de alcool. Amestecul acesta se da la baie de abur timp de 3 ore dupa care se strecoara si se utilizeaza local.