Controlul nivelului de zahăr din sânge

Monitorizarea nivelului de zahăr (glucoză) din sânge este un factor important în tratamentul bolii zahărului. Auto-controlul zahărului în sânge este o procedură cu care toți diabeticii ar trebui să fie familiarizați.

Monitorizarea regulată a glicemiei permite medicului dumneavoastră să determine tipul și doza potrivită de insulină, iar pacientul previne apariția hipoglicemiei (în special nocturnă), ajută pacientul să înțeleagă modul în care diferite tipuri de alimente, situații stresante și activitate fizică influențează nivelul zahărului din sânge, previne apariția complicațiilor acute și cronice ale diabetului.

Pacienții care cunosc valoarea glucozei din sânge în timpul zilei pot face mai bine să-l țină sub control și, astfel, boala lor. Au fost măsurate valori, acestea ghidează pacienții la doza corectă, eventual, de insulină sau alte medicamente pentru zahăr, ei știu ce fel de alimente și ce cantitate să ia, precum și pentru intensitatea activității fizice. Cheia pentru a menține boala zahărului sub control și pentru a evita complicațiile acute și cronice ale diabetului este ceea ce monitorizează cu precizie nivelul zahărului din sânge.

Diabeticii ar trebui să testeze în mod regulat sângele, care, conform recomandării unui medic, în fiecare zi. Cât de des și când, depinde de la pacient la pacient. Recomandările sunt ca pacienții care nu sunt în măsuri de terapie valorile de zahăr o dată la două luni, pacienții tratați cu terapie orală hipoglikemicima o dată pe lună, și pacienții de pe insulinskoj terapie o dată pe săptămână. În anumite situații, când nivelul de glucoză are salturi mari și picături, sunt necesare și monitorizarea suplimentară a nivelului de glucoză din sânge. Există mai multe tipuri de dispozitive pentru măsurarea zahărului din sânge și fiecare variază în funcție de preț, dimensiune, viteză de măsurare, dimensiunea memoriei.

Măsurarea a folosit o cantitate mică de sânge, de obicei luată de la vârful degetelor degetelor. Sunt acum disponibile și unele teste non-invazive sunt sensibile la glucoză, care poate fi măsurată glucoza din sânge prin pielea intactă, fără prelevarea de probe de sânge. Sistemele sensibile la glucoză ajută la monitorizarea nivelurilor de glucoză, dar rezultatele lor trebuie comparate cu valorile standard ale glucozei din sânge, care se citește înainte de modificarea dozei de insulină sau a altor medicamente. Cu toate acestea, se recomandă ca aceste noi metode să înlocuiască aparatele pentru măsurarea glucozei în sânge.

Monitorizarea nivelului de glucoză din sânge îmbunătățește sănătatea

Auto-controlul zahărului din sânge este un factor important în menținerea nivelului de glucoză și evitarea complicațiilor pe termen lung. Primele aparate pentru măsurarea zahărului din sânge au fost folosite înainte de mai bine de 30 de ani.

În primii 10 ani de Utilizare, sa dovedit că aparatul foto a devenit un factor important pentru tratamentul cu succes al bolii și este recomandat pentru uz casnic de rutină. Astăzi, aceste dispozitive sunt mai mici și mai simple de utilizat și înregistrează informații utile despre nivelurile de zahăr și pentru pacient și pentru medic.

Diferite tipuri de aparate și modul lor de lucru

Acestea pot varia în funcție de dimensiune, măsurători de viteză,Dimensiune, afișare, preț și dimensiunea memoriei. Pentru utilizarea de cele mai multe dintre aparatul necesar este un mic eșantion de sânge prelevate de la degetul care pune pe banda de testare, iar banda este plasat în mașină.

Pentru unele modele, o probă de sânge poate fi luată cu alte locuri (braț, coapsă), dar medicii de obicei nu recomandă aceste “locuri alternative”, deoarece nivelul de glucoză se schimbă mai repede în sânge de la deget (sânge periferic), decât cu alte locuri ale probelor prelevate. Au fost măsurate valoarea www.Dialine.ro aparatului poate memorisati și de a salva pentru comparație ulterioară. Unele modele se pot conecta cu un computer, în cazul în care datele și stocate, și pot imprima.

Având în vedere că fiecare producător de modele are propriul sistem de lucru, pacienții trebuie să fie familiarizați cu modul de lucru. Farmacistul vă poate ajuta să înțelegeți instrucțiunile de utilizare și depozitare a aparatelor, precum și toate celelalte informații. Cele mai frecvente sunt întrebările despre factorii care afectează rezultatele testului, tipurile de bandă utilizate pentru mașină, modul de testare a preciziei mașinii și altele asemenea.

Cele mai frecvente erori care apar în măsurători și utilizarea în procent mare rezultatul utilizării necorespunzătoare a mașinii, de aceea este important să se studieze modul de lucru. Multi medici recomanda pacientilor la aparatul dumneavoastră să ia în practică modul în care s-ar compara valorile citite cu laborator merenjima glucoza din sange. Există, de asemenea, proceduri diferite pentru testarea preciziei pentru fiecare tip de aparat.

Frecvența măsurătorilor

Fiecare pacient ar trebui să primească instrucțiuni de la medicul dumneavoastră sau în consilierea cuplurilor pentru diabet, despre cât de des au controlul zahărului. În general, pacienții cu diabet zaharat de tip 1 și 2 care utilizează insulină trebuie să măsoare glicemia de trei sau patru ori pe zi: dimineața, imediat după trezire, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, prânz și cină, la două ore după aceste mese, la culcare și în timpul nopții (în două sau trei ore după miezul nopții). În acest fel, valorile obținute dau un profil zilnic glikemijski. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 care utilizează antidijabetike oral ar trebui să fie testate de două până la patru ori pe zi, în funcție de cât de mult zahăr bine controlate.

Cum se măsoară în mod corespunzător concentrația de zahăr în picăturile de sânge?

  • În primul rând, trebuie să vă spălați mâinile cu apă caldă, deoarece crește fluxul de sânge prin vasele mici de sânge din piele. Dezinfectați pielea cu alcool pe care trebuie să o evitați, deoarece urmele sale pe piele pot afecta precizia măsurătorilor rezultatelor.
  • Înainte de a înjunghia lancetom suprafața pielii trebuie să se usuce în aer.
  • Lancetom pentru a înjunghia partea laterală a pomeților, deoarece este mai puțin dureros decât o înjunghiere în partea superioară a degetului pomeților. În cazul în care pe suprafața pielii nu apare imediat, picături de mână de sânge trebuie să se întindă de-a lungul corpului în jos.
  • O picătură de sânge este aplicată pe bandă (care înainte de utilizare trebuie să fie la temperatura camerei) pentru a acoperi complet zona marcată. Cantitatea insuficientă de sânge pe bandă este una dintre cele mai frecvente cauze ale măsurătorilor inexacte.
  • O citire a concentrației de zahăr în glukometrom sânge se efectuează în conformitate cu manualul producătorului. În mașinile moderne rezultatul se citește după un timp foarte scurt.

Când nivelul de zahăr de control

Nivelul de zahăr în sânge înainte de a mânca dijabetičarima poate fi un ghid pentru reglarea dozelor de insulina sau alte antidijabetika, și pentru conținutul lor de mese. Monitorizarea nivelului de glucoză la 2 ore după masă ne spune despre cât de bine controlat nivelul zahărului în timpul zilei are cea mai mare valoare.

La culcare, nivelul de zahăr upozoriće pe probleme posibile în timpul nopții (pericolul de hipoglikemije) și îi permite să se adapteze la terapie sau alimente înainte de culcare. În unele cazuri, nivelul de glucoză din sânge trebuie să fie proveravan mult mai des decât de obicei. De exemplu, după modificări ale dozelor de insulină sau antidijabetika este nevoie de o săptămână pentru a regla complet nivelul zahărului din sânge.

Având în vedere că alte medicamente pot afecta nivelul de zahăr, se recomandă mai mult verificarea zahărului din sânge atunci când pacientul începe să utilizeze un medicament nou. Desigur, în cursul unei situații stresante sau a unei boli, nivelul zahărului poate fi mai mare decât în mod normal. Dacă schimbați regimul nutriție sau exercițiu, acesta este întotdeauna motivul pentru testarea mai frecventă a zahărului, determinând în același timp noul regim.

Farmacistul vă poate arăta cum să utilizați aparatul și vă poate răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre tratamentul diabetului zaharat, terapia pe care o utilizați, modul de utilizare și păstrare a insulinei și controlul nivelului de zahăr.