Sunteți supraponderali și chiar obezi. De regulă, această boală afectează persoanele care duc un stil de viață inactiv. Exercitarea, fie că este vorba de jogging, înot, aerobic, Pilates, o sală de gimnastică, ajută la procesarea carbohidraților și cu ei zahăr. Dacă nu sunteți prieteni cu sportul și visele de a pierde în greutate rămân vise, gândiți-vă la nivelul de glucoză din sânge. Tulburări hormonale. Tumora ovariană polichistică, probleme cu glanda tiroidă , chist în rinichi-toate acestea indică insuficiență hormonală. Doar în caz, donați sânge pentru prezența zahărului în cea mai apropiată clinică.
Aveți stres nesfârșit la locul de muncă și acasă. Faptul este că, în timpul stresului, hormonii cortizol și adrenalină sunt secretați de cortexul suprarenale. Ei eliberează glucoză din celule. Insulina nu face față tratamentului unei astfel de cantități neașteptate de glucoză, iar nivelul zahărului din sânge crește semnificativ. Amintiți-vă cum într-o situație neplăcută se usucă în gură și provoacă febră? Aceasta este întreaga acțiune a hormonilor de stres. O singură situație nu afectează producția de insulină. Dar stresul regulat poate duce foarte bine la dezvoltarea diabetului de tip 2.
Cantități mari perturbă pancreasul și glandele suprarenale
Medicamente prelungite sau necontrolate. Antibioticele sunt deosebit de periculoase, care în cantități mari perturbă pancreasul și glandele suprarenale. Se întâmplă chiar ca o persoană să meargă la spital pentru bronșită, iar după o lună sau două descoperă prezența diabetului zaharat. Pasiunea pentru alcool, tutun și droguri. Nu este un secret că fumatul ucide. Dar nu imediat și nu în sensul literal. În primul rând, ficatul va fi “ucis”, apoi pancreasul. Diabetul va fi un plus neplăcut față de alte probleme.
Dieta nesănătoasă. Alimente grase, cârnați, untură, paste cu tocană, un minim de salate și o mulțime de dulciuri – toate acestea provoacă dezvoltarea hiperglicemiei. Un sentiment crescut de sete. Uneori, oamenii sănătoși simt acest lucru dimineața când au un sandwich de cârnați pentru micul dejun și beau cafea cu zahăr. La ora 10 dimineața există o nevoie acută de apă, pe buze apare o acoperire salmastră. Dar acest fenomen nu este constant, este suficient să începeți dimineața cu un pahar de apă proaspătă și curată și în curând totul va reveni la normal.
Persoanele cu zahăr din sânge ridicat sunt în mod constant însetate. Glucoza se deshidratează, astfel încât o persoană este în mod constant însetată. Urinare frecventă. Acest lucru http://medicamente-plante.ro/dialine-ajutor-pentru-controlul-diabetului/ se datorează paragrafului numărul. Excesul de apă trebuie îndepărtat din organism, astfel încât să nu existe intoxicație din produsele de descompunere și edemul să nu înceapă. Pierdere dramatică în greutate cu diabet zaharat de tip 1.
Celulele Beta produse de pancreas încep să “mănânce” celulele autoimune, pierzând astfel capacitatea de a produce insulină. Glicemia crește, glucoza nu pătrunde în celule, inclusiv fibrele musculare. Organismul nu primește nutrienți (carbohidrați) și continuă să-și proceseze propriile mușchi și țesuturi grase. Același lucru se întâmplă și cu stresul. Corpul este atacat de hormonii cortizol și adrenalina celulelor, iar persoana se topește literalmente în fața ochilor noștri. Cu hiperglicemia, epuizarea apare rapid și, la început, poate chiar să vă rog. Dar după distrugerea depozitelor de grăsimi începe prelucrarea proteinelor musculare.
Diabetul este de obicei cauzat de malnutriție, supraponderalitate și obezitate
Și deja ia forme nesănătoase. Formele frumoase de sex feminin dispar, pielea deshidratată se estompează și ridurile, iar o persoană dobândește un aspect clar nesănătos. Creștere dramatică în greutate (pentru diabetul de tip 2). Acest tip de diabet este de obicei cauzat de malnutriție, excesul de greutate și obezitatea. Dacă o persoană începe să crească în greutate (modificări legate de vârstă), acesta poate fi un simptom al excesului de zahăr din sânge. Miros de acetonă din gură și corp. Acest miros ciudat apare în timpul dietei cetone. Esența sa este de a consuma un minim de grăsimi și carbohidrați, astfel încât organismul să înceapă să proceseze țesutul adipos.
Dar cu diabet zaharat, oxidul gras apare indiferent de dietă. În plus, o persoană începe să aibă o durere de cap, simte slăbiciune și lipsă de putere. Rănile și tăieturile se vindecă prost. Celulele albe din sânge, principalii luptători ai corpului infectat, nu pot funcționa pe deplin fără glucoză. Orice leziune, fie că este vorba de o zgârietură sau de o vânătă, se va vindeca mult timp și încet, procesele inflamatorii se vor agrava, provocând infecții purulente (în cazuri avansate). Vederea se deteriorează. Creșterea zahărului modifică structura lentilei ochiului, astfel încât în cazul diabetului, probabilitatea de glaucom, cataractă, detașarea retinei este ridicată.
În ciuda simptomelor comune bărbaților și femeilor, există și diferențe de gen. Femeile și bărbații au propriile simptome caracteristice ale zahărului ridicat. La femei, se observă mâncărime ale pielii, iar la bărbați, chelie timpurie. Procesele metabolice sunt perturbate, cristalele de zahăr penetrează celulele pielii, își pierd capacitatea de a elimina toxinele prin pori. Pielea devine neuniformă, suprafața se mișcă și se mișcă. Vezicule specifice apar pe brațe și picioare. Datorită nutriției insuficiente a foliculilor de păr, părul bărbaților cade într-o cantitate mult mai mare decât este necesar.
Lipsa erecției și chiar dorința sexuală
Probleme ginecologice la femei și tulburări sexuale la bărbați. Dacă cauza hiperglicemiei este tulburări hormonale, o femeie are simultan probleme ginecologice: ovare polichistice, amenoree, eroziune cervicală. La femeile cu diabet zaharat, sarcina are loc, de asemenea, fără succes. Deși, cunoscând particularitățile sale și luând măsuri, o femeie cu diabet zaharat poate da naștere unui copil sănătos, și nu unul. La bărbați, din cauza deteriorării vaselor de sânge și a alimentării slabe a sângelui, se observă adesea o lipsă de erecție și chiar dorință sexuală.
Se pare că pentru a reduce zahărul din sânge, dulciurile ar trebui excluse, iar nivelul glucozei va reveni la normal. Cu cât este mai puțin zahăr în alimente, cu atât mai puțină insulină este necesară pentru absorbția sa de către organism.
Dar nu atât de simplu. Există un indice glicemic. Aceasta înseamnă cât de mult un anumit produs crește nivelul de glucoză atunci când este consumat. Acestea sunt așa-numitele carbohidrați “rapizi”, defalcați într-un timp scurt și depozitați ca depozite de grăsime pe talie și șolduri. Aceste produse nu hrănesc corpul, de fapt, ele sunt inutile, dar, de regulă, sunt apetisante și gustoase. Alimentele cu un indice glicemic ridicat (GI) includ: